Een moment geduld aub.
Schaatsen opbergen voor de volgende winter
Klantenservice

Schaatsen opbergen voor de volgende winter topic pic
Na een paar dagen natuurijs zijn je schaatsen toe aan een slijpbeurt. En waar en hoe berg je je schaatsen op voor de volgende winter?
Laat je schaatsen vakkundig slijpen na een paar dagen natuurijs. En bij voorkeur als het niet vriest! Dan zijn ze weer helemaal klaar voor de volgende natuurijsperiode.

Breng je schaatsen langs bij onze werkplaats. Als het rustig is kun je wachten tot je schaatsen klaar zijn, bij drukte of schaatsgekte kun je ze later ophalen.

Hoe gaan wij te werk?
Wij controleren eerst de ronding, daarna slijpen en polijsten we jouw schaatsen vakkundig in onze werkplaats. De juiste ronding van de schaatsen zorgt ervoor dat je goed kunt sturen. Klopt de ronding niet, dan doen wij dit met een speciale machine die ervoor zorgt dat het ronden op duizendsten millimeter nauwkeurig gebeurd. Lees hier meer over het ronden van schaatsen.

Als je je schaatsen weer op komt halen zijn de ijzers een beetje vet van de teflonspray en netjes verpakt in een krantje. Leg ze weg op een droge plek. Ligt er weer natuurijs? Dan stap jij zo op.

Wat doe jij aan het onderhoud van je schaatsen?
Allereerst droog je je schaatsen goed af als je van het ijs komt. Je doet niet meer je beschermers er om, want die kunnen nog vochtig zijn. Leg je schaatsen in een droge doek of met stoffen beschermers neer op een droge plek op kamertemperatuur. Dus NIET in het vochtige schuurtje. Je kunt je schaatsen even inspuiten met een beetje teflonspray. NIET met vaseline insmeren*. De schaatsen in het vet moet je niet te letterlijk nemen ;-)

Schaatsen slijpen
Heb je zelf een slijptafel en slijpstenen? In deze instructievideo legt Ben vakkundig uit hoe jij je schaatsen perfect slijpt.


* Olie kruipt tussen alle hoekjes en poriën van het staal en verdringt al het eventuele vocht. Fijne bijkomstigheid is dat het ook wat makkelijker te verwijderen is. Vet daarentegen heeft de eigenschap om vocht te isoleren. Maar... zit er toch vocht in een randje op de ijzers, dan kunnen ze van binnenuit roesten omdat het vocht niet weg kan.