Een moment geduld aub.

Onze werkplaats

Onderhoud

In onze werkplaats kunnen wij vrijwel alle service uitvoeren voor de schaatsen en de inline-skates.

Het ronden en slijpen van de schaatsen gebeurt in twee voor ons speciaal ontwikkelde machines waarbij twee schaatsen tegelijk worden ingespannen en daarna worden gerond en geslepen. Hierdoor kan een zo nauwkeurig mogelijke ronding worden geslepen, in beide schaatsen gelijk. Het slijpen en polijsten gebeurt met diverse soorten stenen, keramisch en diamant, voor een zo glad mogelijk glij oppervlak.

Daarna worden de schaatsen gecontroleerd of ze nog recht zijn, of eventueel, als men dat wenst, een bending in de schaatsen wordt gemaakt. (lichtjes kromgebogen met de bocht mee). Dit is vooral voor degene die met hogere snelheden door de bochten gaan.

Naast het slijpen kunnen uiteraard ook allerlei ander onderhoud aan de schaatsen worden verricht. Het vervangen van veren bij de klapschaatsen, vervangen van buizen etc.

Over het algemeen geld voor al deze onderhoudswerkzaamheden: klaar terwijl u wacht, en als u wilt, onder het genot van een bakje koffie of uiteraard in de winkel onze uitgebreide collecties bekijken: schaatsen, inline-skates, kleding, brillen, helmen, zowel voor fietsen, inline-skaten en schaatsen, slijptafels en toebehoren.

werkplaats